om JAG ÄR HELLRE

Måndagmorgon.
Välkomna till en ny vecka. Dagens lilla stycke har jag använt till och från under några år. Lite av kontraster med vemod. 
Tanken föddes när en trevlig människa inom en myndighet fick sparken när denne var för frispråkig och varnade för vissa saker som kunde bli ett problem. Sakerna denne varnade för var ett problem och är fortfarande ett problem. Han yttrade nästan de två översta raderna.
 Personen vek inte ner sig. De som jobbar kvar tillhör nog strofens två sista rader.
Dagen har börjat okidoki och jag hoppas att den fortsätter så.
Sköt om er alla!
e-poeten

JAG ÄR HELLRE

 

JAG ÄR HELLRE

 

Jag är hellre insatt

och avsatt

än utsatt

och påsatt

 

 

©   e-poeten


om SAMVETE

Hej.
Söndag, dagen för reflektion eller auktion eller åka och handla. Idag har vi mer tid över än vi någonsin har haft. Och vad gör med den? Stressar bort tiden? 
Jag skall inte skriva så mycket idag. Tar en lugn dag. Skall titta på en utställning i eftermiddag. Det är skoj, att se vad andra skapar.
Sköt om er alla, och le mot din granne!
e-poeten

SAMVETE

 

SAMVETE

 

Rymmer

ditt samvete mycket

eller

rymmer

ditt samvete iväg

 

Jag måste frågan ställa

för i framtiden

kan det gälla

inte för att gnälla

att du

under din sista tid

hittar

sinnesfrid

 

 

©   e-poeten


om I KYRKANS RUM

Hej.
Lördag morgon. Ytterligare en ny höstdag, och allting är relativt.
I KYRKANS RUM är en tankeställare till alla kyrkor som står och stampar. Det kommer inga nya folk dit. Det är samma medlemmar sedan år tillbaka. De är som slutna klubbar. Konstigt egentligen.
Den kristna tron har världens bästa och enklaste koncept! Ta emot Jesus, tro på Gud och lev med den Helige anden. Hur enkelt kan det bli.
Kärlek gemonsyrar Jesu budskap. Kärlek vill alla ha. Bara vara omtyckta. Men ändå kommer inte folk till kyrkan. 
Många inom kyrkan säger att folk utanför kyrkan inte är intresserade. Folk utanför kyrkan är intresserade. Hur svårt kan det bli?  Tydligen svårt om inte GUD är med.
Sköt om er alla och ha en bra dag.
e-poten

I KYRKANS SAL

 

I KYRKAN SAL

 

Hycklare och predikanter

gubbar och tanter

sitter i kyrkan sal

med stämning sval

De ville höra Guds ord

från deras altarbord

men Gud fanns

någon annanstans

Han var inte välkommen in

precis som de flesta

 

 

©   e-poeten


om GODMORGON

Godmorgon, det passade bra in.
Denna dikt känns lite personlig men en del känner nog igen sig. 
Den friske har hundra drömmar, den sjuke har bara en, och det är att bli frisk!!! Gammalt ordspråk.
Jag kan bli lite trött ibland på folk som tävlar i sin egen sjukdom. Ingen säger att det är roligt, eller trevligt och visst måste man få prata av sig eller skriva av sig. Men när sjukdom är det enda man hör om, då blir det en ganska tråkig dialog. Livet är mer än så.
Nu börjar dagen likna en dag, efter 4 timmar. Lyssnar lite på Nightwish för att piggna till. Det funkar ibland. En blandning av tung hårdrock, finskt vemod och en opera röst. Underbar blandning. Fast egentligen kanske jag skulle lyssna på stilla sånger och må därefter,,,,
Dagen är lång, på både gott och ont. Men ett leende gör inte ont!
Sköt om er alla och dansa ut i det underbara vädret. Ute känns det att man lever, snö regn och nästan nollgradigt!
 Vi hörs och glöm inte, ni är en stor del av era liv!
På återseende
e-poeten

GODMORGON

 

GOD MORGON

 

Bakis

 

skakis

 

magiskt

 

tragiskt

 

såren

 

åren

 

varar

 

Varenda morgon

det så skall va

måste lära

mig en da

 

verklighet

acceptera

 

 

©  e-poeten



om GJORT ÄR GJORT

Hej alla glada människor.
Gjort är gjort, heter det och sagt är sagt.  Vi människor har en viss fördröjd reaktions förmåga. Vi reagerar först när något har hänt. Och då försöker vi förklara och säga till andra vad som var rätt och fel. Det är en stark egenskap men ganska värdelös. Människan borde lära sig att undvika dåliga situationer, genom att förhindra saker sker. Men det är en konst få förunnat.
Sporten är extreme att analysera vad som hänt. Sverige fick inte åka till VM på grund av att vi inte vann tillräckligt många match. Vi gjorde för få mål. Så enkelt är det. Så varför diskutera och försöka ändra på det som hänt. Kan vi dra lärom av historien, då är allt mycket bättre, men dit har vi en lång väg kvar. Vi har tydligen inte lyckats än, men skam den som ger sig,,,
Njut av dagen
sköt om er alla
e-poeten

GJORT ÄR GJORT

 

GJORT ÄR GJORT

 

Du säger

så kan du inte göra

men det var det

jag gjorde

fast jag kanske inte borde

För gjort är gjort

och det händer fort

 

Så till nästa gång

säg till innan

jag gör

det jag inte gjort

för när det händer

Då går det fort

 

 

©  e-poeten



om KVÄLLSTID

Hej.
Jag tyckte den passade in av 2 skäl. Dels är det kväll nu och många sitter bänkade framför TV´n under kvällen. Speciellt en fotbollskväll. Många barnfamiljer gör likadant och många som är ensamma.
TV´n  har blålampans magiska sken. Sm lockar oss och tar tid. Vi måste bara se lite till.
Tänk tillbaka hundra år, människan levde inte så många år men de satt inte framför TV´n. De kanske hann med mer under sin livstid än vad vi gör idag. De kanske umgicks.
Godnatt på er.
e-poeten

KVÄLLSTID

 

KVÄLLSTID

 

TV skärmar

avskärmar

påverkar

avverkar

sinnesfrid

kvällstid

ensamhet

varaktighet

 

tillsammans

på andra sidan rutan

 

 

©  e-poeten


om POESISKRIVARE

Hej igen.
Ytterligare en poesi kritisk text. 
Anledningen är en av mina funderingar som jag har. Visst är det underbart att skriva av sig. Hur man än mår, så är det skönt, terapi, irriterande eller roligt. När jag skriver är det för det mesta för att det är kul, roligt. Ibland blir det när jag är irriterad. POESISKRIVARE är skriver under irritation.
Men de flesta skriver för att de mår dåligt, vilket är en utmärkt terapi. Om man sedan går vidare och inte fastnar i konsten att må dåligt. Då är terapin lite bortblåst.
En del anser att poesin skall vara svår att förstå sig på!?!  Hmmm , det låter som en misslyckad människa som inte vet vad den vill. Tänk om folk plötsligt förstod vad den menade,,,,
Nej, nu är det en ny rolig dag av livet. TVÄTTDAG. Man får göra sånt roligt också, då blir allt mycket enklare.
Till sist, gör inget mot andra som ni inte vill att andra skall göra mot er!
e-poeten

POESISKRIVARE

 

POESISKRIVARE

 

Missförstådd skrivare

en daglös hemmaskrivare

sån vill jag inte vara

en som finns

i de själslösas skara

som sitter i sin egen vrå

klagandes över sitt eget må

Verkligheten för en poet

ingen vet

Hur ligger det till

svaret många vill

höra

som inte är poeter

eller vad det heter

Kan du svara

 

 

©  e-poeten


om MYNDIGHETSKOMPISARS BAND

Hej.
Denna dikt är tillägnad mina vänner Berit Sneröv, Anita, Grispolien Eva, Jan Banan, Anna Panna Svikare. Eivor med flera. Hoppas ingen känner sig träffad, då ber jag genast om ursäkt. Dessa omnämnda hoppas jag inte existerar i verkligheten, men de existerar i mina dikter. 
Anledningen till denna dikt är att vi tyvärr har en massa lagar. Man kan ta ett exempel. Vi har förbud mot barnaga. Man får inte slå barn. Detta låter bra. Socialtjänst med flera är skyldiga att anmäla sådant till åklagare eller polis om det kommer till deras kännedom. Polis som får reda på detta är skyldiga att göra en utredning. Så lyder tydligen lagen i detta land,,,, trodde jag. 
Anmälan kommer inte fram, anmälan görs på fel sätt, att offer skriver vad som hänt, förövaren skryter om övergreppen, både i tal och skriftligen, gäller inte som bevis på att något hänt. Det skall till någon annan bevisning, som de inte talar om, vad det innebär. Hmmmm,,,,
Kan det vara så att förövaren var av "fel" kön, offret för ungt, och myndighetskompisarna håller varandra om ryggen. Myndighetskompisarna lutar sig åt statistik, och då är förövaren en man!!!
Detta ologiska resonemang är svårt att förklara för barn. En dag vill nog barnen ha ett svar. Då vill inte jag vara någon av ovannämnda.
Ha en bra dag alla. Jag vågar möta folk, men ovannämnda vågar inte möta mig!!! Det är komiskt och tragiskt.  
Ha det
e-poeten

MYNDIGHETSKOMPISARS BAND

 

MYNDIGHETSKOMPISARS BAND

 

Med din makt

blev psykisk slakt

skapade 

människoförakt

i din myndighets kompis pakt

 

Men ta dig i akt

Du måste alltid vara på din vakt

ty

Pendeln slår tillbaka

den har sin egen takt

 

©  e-poeten



om OTROHETENS ÄVENTYR

Hej igen.
Sverige är ett land där många lever själva eller ensamma med barn. Många har drömmar om den lyckliga familjen eller par relationen. Många drömmer om familj, barn, hus och vovve.  Många drömmer om ett äventyr.
Otrohet är inget olagligt i juridisk mening, det är alltså inte straffbart i vårt land. Men ändå anser de flesta av oss att otrohet inte är okey. Otrohet brukar inte piffa upp ett förhållande. Otroheten ger ofta inte några positiva effekter. Otroheten skadar förhållande, men det är lagligt enligt svensk lag.
Man kan ingå avtal, medvetet och omedvetet. Skriftligen eller muntligen. Det finns det lagar om. Det är bra. Så länge inte det är förfalskade namnteckningar, godtyckliga domare.
Folk som gifter sig i kyrka, vilket är ganska vanlig plats att gifta sig på, ingår ett muntligt avtal med varandra, där man lovar varandra trohet. Detta görs inför vittnen. 
Jag tror att det är det enda avtalet man kan ingå som inte är juridiskt bindande i någon mening. Visst är det konstigt. Sedan ser man hur många skillsmässor urartar,,,,barn som inte får träffa en förälder,,, bråk,,,med mera   men otroheten är inte juridiskt fel, för avtalet har ingen mening, i juridiken,,,,
Jag bara undrar om logiken,,,
Sköt om er alla
e-poeten

OTROHETENS ÄVENTYR

 

 

OTROHETENS ÄVENTYR

 

De sökte äventyr

sen gick det över styr

den brinnande kärleken

tog inte fyr

 

När otrohet

tar över

är det något

som söver

det vi behöver

 

Tillit

som tar slut

 

 

©  e-poete


om MITT LÅNGA HÅR

Hej igen!
För er som inte vet, så kan jag berätta att jag har långt hår. Jag trivs med detta. Jag har haft det större delen av mitt 27 åriga liv. För några år sedan skulle jag bli vuxen och tog bort håret, och det funkade inte alls. Jag blev inte mer vuxen. 
Jag kan glädja andra med mitt hår, för folk pratar om det ibland. Det är inte ovanligt med frågor om varför jag har långt hår. Antagligen är håret långt för att det har vuxit. Jag undrar ibland om de frågar andra samma typ av fråga. 
Varför har du kort hår?
Nej, nu är det en ny dag så det är bara att gå ut i den. Hösten är vacker!
Sköt om er
e-poeten

MITT LÅNGA HÅR

 

MITT LÅNGA HÅR

 

Jag vet

jag har långt hår

en självklarhet

när jag frågan får

Den som frågan ställer

saknar nog hjärnceller

Att påpeka en självklarhet

är något om jag vet

Hår som till midjan når

det tar några år

 

 

©  e-poeten


RSS 2.0